Musikhjälpen

Med kärlek från Hofors hoppas på 3 miljoner

3:11 min

På måndagskvällen inleds Musikhjälpen-veckan på Stortorget i Lund, men i Hofors har insamlingen pågått sedan länge.

– Vi har samlat in 148 418 kronor hittills, säger Emil Eriksson som är en av initiativtagarna till insamlingen "Med kärlek från Hofors".

2016 tog de Sverige med storm med sin rekordinsamling på 1,2 miljoner kronor, och året efter slog de sitt eget rekord. Musikhjälpen-insamlingen Med kärlek från Hofors har verkligen satt orten på kartan. Och Emil Eriksson tror att insamlingen har betytt mycket för Hofors.

– Jag tror att det här är någonting som knyter oss samman lite grann, en höjdpunkt under året när vi får träffas här och kämpa tillsammans för något som är värdigt och bra, säger han.

Årets tema i Musikhjälpen är "Allas rätt att fungera olika", ett tema som Emil Eriksson tycker är jätteviktigt.

– Vi bor i ett land där vi är ganska så bra på att acceptera varandra, men så är det inte överallt och där behövs det en insats.

Med kärlek från Hofors samlade in 1,2 miljoner 2016 och 1,5 miljoner 2017.

– Det vi hoppas på och drömmer om är att vi ska få ihop 300 000 i år så att vi totalt har fått ihop 3 miljoner på tre år, säger Emil Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista