Jon Persson får nu stöd av SOK.
Jon Persson får nu stöd av SOK. Foto: Jonas Ekströmer/TT
OS 2020

Persson får stöd av SOK: "Känns sjukt bra inför OS"

2:05 min

Sveriges olympiska kommitté tror på pingisspelaren Jon Persson inför OS i Tokyo 2020.

Som en av 12 nya idrottare är han nu uttagen i SOK:s stödprogram "Topp och talang".

– Det känns givetvis väldigt bra, det är sjukt bra för mig inför OS i Tokyo för att få chansen att vara med, säger Jon Persson.
 
Han är en av många svenska idrottare som upplever att det stödet är helt nödvändigt i jakten på att nå världseliten.

Exempel på idrottare från Gävleborg som har ekonomisk stöttning är OS-guldmedaljörerna från Pyeongchang, curlingstjärnan Sara McManus från Gävle och slalomspecialisten André Myhrer från Bergsjö.

Även den skadeförföljde snowboardåkaren Måns Hedberg från Bollnäs finns med i programmet "Topp och talang", liksom nya längdskidstjärnan Ebba Andersson som har sina rötter i Delsbo.

Jon Perssons gamla lagkamrat i Söderhamns UIF, Anton Källberg, finns också med och för Persson är stödet viktigt inför OS i Tokyo.

– Hade jag inte varit med i SOK hade jag fått betala fler tävlingar själv, och det är klart att det kostar en del att åka ut på touren, säger Jon Persson.
 
Han är i dagsläget rankad 56:a i världen och siktar främst på att ta en plats i det svenska laget som ju nådde sin största framgång på mycket länge med VM-bronset på hemmaplan i Halmstad i somras.

– Direkt efter gjorde jag min bästa tävling i Hong Kong när jag gick till kvartsfinal och slog många bra spelare. Efter det har självförtroendet varit på topp, säger Jon Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista