Måns Lööf, digitalutvecklare och sjuksköterska Region Gävleborg
Måns Lööf, digitalutvecklare och sjuksköterska Region Gävleborg Foto: Solena Helmersson / Sveriges radio

Nu vill fler landsting införa Region Gävleborgs ADHD-app

1:52 min

Den app som Region Gävleborg lanserade för att underlätta för unga patienter med ADHD har varit framgångsrik och nu när pilotprojektet är över så ska appen erbjudas till fler patienter.

− Det vi har sett är att det är mycket mera positiva utfall än vad vi tänkte från början, säger Måns Lööf digitalutvecklare och sjuksköterska som kom på idén med appen.
 
Pilotprojektet med ADHD-appen har pågått i ett år. 40 patienter i åldrarna 8-18 år har deltagit. Målet med projektet har varit att minska resandet, ge patienten och föräldrarna möjlighet att bli mer delaktig medicinering, öka närvaron i skolan och färre tidsödande besök till vården, vilket projektet även har resulterat i. Nu kommer appen att erbjudas till fler patienter och även andra patientgrupper.

−Den kommer att användas på alla BUP mottagningar i Region Gävleborg och även i habiliteringen, säger Måns Lööf.

Nu står flera regioner och landsting i kö för att få använda appen.

−Definitivt och det har redan startat. Jag vet att i Göteborg så är man på väg att starta upp och även Skåne tittar på appen och jag vet att det finns andra ställen som är intresserade av den här, säger Måns Lööf.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista