Bilbränder Brynäs
Totalt 12 bilar, en husbil och ett soprum har brunnit i stadsdelen Brynäs i Gävle. Larmet kom vid 04-tiden på måndagsmorgonen. Foto: Roger Nilsson
Bilbränderna i Gävle

Flera bilbränder i Gävle

1:27 min

Tolv bilar, en husbil och ett soprum har brunnit tidigt på måndagsmorgonen i stadsdelen Brynäs i Gävle.

Larmet om bränderna kom vid 04-tiden på måndagsmorgonen. Ytterligare bilar har blivit skadade av strålningsvärme. Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha kommit till skada.

Enligt polisen är det ett vittne som har larmat om bränderna. Det vittnet ska också ha gjort observationer av en eventuell gärningsperson som lämnat platsen springandes. Ingen är ännu gripen för bränderna. 

När bilbränderna var släckta inkom det också larm om brand i soprum på Vegagatan i Brynäs bara några hundra meter från de första bränderna. Röken från den branden utlöste i sin tur ett automatlarm på ett gruppboende i närheten. 

Strax före klockan 06.00 kom ett nytt larm om ytterligare en bilbrand, även denna gång på Jarlavägen. Räddningstjänst är på plats och alla bränder är släckta säger Daniel Åström, inre befäl på Gästrike räddningstjänst. 

Vid 07.30 inkom nya larm om bilbränder den här gången på Väpnargatan. På väg till plats upptäckter räddningstjänsten yttligare en bilbrand i Brynäs centrum.

Samtidigt inkom det två till bilbränder i närheten av Brynäs Centrum. Totalt 4 bränder och fem bilar som brunnit inom loppet av 30 minuter. Samtliga bränder är släckta och polisen är på plats, meddelar räddningstjänsten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista