Det är absolut inte acceptabelt utan något vi måste komma tillrätta med så fort som möjligt, säger Jörgen Edsvik (S) Kommunalråd i Gävle.
Det är absolut inte acceptabelt utan något vi måste komma tillrätta med så fort som möjligt, säger Jörgen Edsvik (S) Kommunalråd i Gävle. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio
Bilbränderna i Gävle

Kommunalråd om bilbränderna i Gävle: "Det är inte acceptabelt"

0:53 min

Efter flera bilbränder i Andersberg och Sätra ökades bevakningen i de områdena. Men i natt slog en bilbrännare till på Brynäs. Kommunalrådet Jörgen Edsvik (S) känner för de drabbade.

I morse vaknade flera personer på Brynäs upp till beskedet att deras bil brunnit. Totalt är det 12 bilar, en husbil och ett soprum som brunnit.

– Det är ju förskräckligt! Man förstår den frustration och ilska som en person känner när de upptäcker vad som hänt, säger Jörgen Edsvik Socialdemokratiskt Kommunalråd i Gävle.

Ända sen oktober har det av och till brunnit bilar runt om i Gävle. Efter flera bilbränder i Andersberg och Sätra så ökades bevakningen på parkeringar i just de områdena. Det har också dragits igång ett stort socialt program i kommunen för att ta fram trygghetsplaner för alla stadsdelar i Gävle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista