Vem har länets bästa tatuering?
1 av 2
Vem har länets bästa tatuering?
Vem har länets bästa tatuering?
2 av 2
Vem har länets bästa tatuering?
GÄVLEBORGS BÄSTA TATUERING

Vem har Gävleborgs bästa tatuering?

0:34 min

Vem har Gävleborgs bästa tatuering? En tatuering har ofta en historia och vi har fått in många bilder och fina berättelser. Nu är det dags för dig att rösta på din favorit!

Juryn har valt ut 6 kandidater som skickat bilder på sina tatueringar till oss. Här kan du rösta på din favorit! Rösta gör du längst ner i artikeln. 

Här är alla finalister i länets bästa tatuering: 

Finalist 1: Calle Maukonen, Gävle 

"Tintin har följt med mig sen jag var liten - jag föll direkt för Tintin och hans äventyr. Speciellt karaktären Kapten Haddok med hans färgglada verbala ordförråd av skällsord, som är väldigt starkt uttryckt men ändå så barnvänligt. Tittar än idag på Tintin även om jag är 22 år" 

Finalist 2: Cissi Holmgren, Årsunda 

"När det pratades om tatueringar hemma tidigare har jag alltid sagt att ska jag ha någon så ska det vara en räv bakom örat. Tycker om rävens list och jag som är problemlösningsbaserad tycker att jag alltid har en räv bakom örat eller ett litet äss i rockärmen. Jag fick tatueringen av min man Janne i present när jag fyllde 50 år."

Finalist 3: Joakim Sjöstedt, Järbo 

"Musik är en stor del av mitt liv och bandet Motörhead har varit mitt favoritband i över 20 år. Grundaren och frontmannen Lemmy Kilmister är för mig den största ikonen inom musik och själva symbolen för rock n roll. Det var ett givet val att föreviga honom på min underarm för snart 8 år sen."

Finalist 4: Kerstin Fredriksson, Gävle 

"Jag älskar att baka och det har jag alltid gjort. Mina söners vänner kallar mig Bull-Kerstin. En kanelbulle kan vara så mycket. Värme, kärlek och kramar. Bullen på min arm är gjord efter ett foto av en av mina bullar, så den är verkligen ”min”... Jag älskar den."

Finalist 5: Nina Backman, Ljusdal 

"Grundtanken bakom min tatuering är en kärleksförklaring. Jag gjorde den i gult och grönt för att hylla min hemby Ljusdal. Den gjorde otroligt ont att göra på grund av att det var på bröstbenet men det var så värt det och jag älskar den!"

Finalist 6: Roger Eriksson, Gävle 

"Min tatuering föreställer vår hund Robbie. Jag tatuerade in vår hund för att jag ville ha ett minne för livet. Robbie är 12 år gammal och har kanske inte så många år kvar." 

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista