Peter Nystedt, chef för räddningstjänsten i Ljusdals kommun.
Peter Nystedt, chef för räddningstjänsten i Ljusdals kommun. Foto: Kristian Bruce Bolinder/Christian Höijer/Sveriges Radio
Skogsbränderna i Hälsingland

Ljusdals räddningstjänst om rapporten från MSB: Vi är redan bra på mycket

1:55 min

I dag lämnade Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, in sin utredning till regeringen angående förra sommarens skogsbränder.

Kontentan där är bland annat att Sverige behöver fler helikoptrar för brandbekämpning, bättre samordning mellan räddningstjänsterna och mer utbildning. Men Ljusdals räddningschef, Peter Nystedt, tycker att de redan är bra på det som utredningen har kommit fram till.

– Övning och utbildning i skogsbrandsläckning gör vi varje år, upphandlade helikoptrar har ju vi i vår organisation och vi har samverkansavtal med alla våra närliggande kommuner och även över länsgränserna. Så det är mycket i rapporten som jag tycker att vi redan är bra på, men visst finns det förbättringspotential absolut, säger Peter Nystedt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista