Magnus Svensson, regionråd Centerpartiet.
Magnus Svensson, regionråd Centerpartiet försvarar rekryteringen. Foto: Christine Odén/Sveriges Radio
REGION GÄVLEBORG

Oro efter att Centerpartiet anställt kritiserad chef

2:31 min

Centerpartiet har nu anställt en tidigare chef på Region Gävleborgs kommunikationsavdelning. Rekryteringen har lett till att personal på avdelningen mår dåligt, uppger flera anställda för P4 Gävleborg.

– Med tanke på den historia som vår avdelning har så känns det fruktansvärt. Det känns respektlöst mot oss. Det känns otryggt, med oro och ont i magen, säger en anställd på kommunikationsavdelningen som vill vara anonym.

Den tidigare chefen kommer i sin nya roll ha kontakt med avdelningen.

Förra året kunde P4 Gävleborg avslöja allvarliga arbetsmiljöproblem på Region Gävleborgs kommunikationsavdelning. Flera personer vittnade då om att den tidigare chefen, som nu anställts av Centerpartiet, utsatt medarbetare för kränkande särbehandling och att detta inte tagits på allvar av ledningen.

Nu har vi återigen varit i kontakt med flera anställda som mår dåligt. Nu av att den tidigare chefen kommit tillbaka i en ny roll.

– Det är väl tråkigt om det är den saken som ligger till grund för de här känslorna, säger regionrådet Magnus Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista