ELDSJÄL

Bosse Stark brinner för Ockelbo och basketen

4:01 min

Ockelbos basketherrar har chans att nå en kvalplats till Basketettan – som är den näst högsta serien i svensk basket.

Och Ockelbos största supporter är förmodligen Bosse Stark.

Ockelbo Basket var länge en framgångssaga. Främst herrarna, men även damerna, spelade under några år på 90-talet i den högsta serien. Sedan försvann klubben från Basket-toppen. Men nu är de Ockelbo basket på frammarsch igen.

Men en som det har varit samma fart i Ockelbo sedan 1990-talet är Bosse Stark. Han har startat basketlaget BK Framtiden och nu när han själv inte klarar att spela basket längre på grund av knäna spelar han ishockey i Ockelbos veteranlag som han också har startat.

Utöver sport brinner Bosse Stark för media, han filmar och fotar och har en egen youtubekanal där han bland annat direktsänder från olika sportevenemang.

Vilket är det roligaste reportage du gjort?

– Det var på invigningen av ishallen när Prins Daniel var där med kändislaget och jag fick intervjua Mats Sundin, Peter Forsberg och Nicklas Lidström i direktsändning på min Facebook-kanal. Jag önskar att jag fick jobba mer med media, det är det bästa jag vet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista