Oro på Hälsingetidningar inför försäljning

Det råder stor oro bland personalen på Hälsingetidningarna. Centerpartiet som planerar att sälja Ljusdalsposten, Hälsingekuriren och Hudiksvalls Tidning är luddiga med informationen, och det har skapat ilska hos många av medarbetarna.

I dagsläget är alla ovetande. Personal, tidningsledning och till och med Lars Svender som äger hälften av Hälsingetidningar AB.

Det skapar naturligtvis oro, när rykten börjar spridas och ingen vet nåt om framtiden eller de kommande ägarna. Att det dessutom handlar om centern, som ofta pratar om decentralisering i samhället, gör att folk rynkar lite extra på näsan. Men hur som helst, försäljning lär det i vilket fall som helst bli.

Rykten kommer och går. Senaste är att tidningen skulle säljas redan nästa vecka. Men det har iallafall centerledningen dementerat.

Intresserade köpare finns också. Bland annat Mitt Media, som äger Gefle Dagblad, Ljusnan, Sundsvalls tidning och en del annat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".