Infrastruktur

Nytt järnvägsalternativ i Hudiksvall

0:28 min

Trafikverket och Hudiksvalls kommun har arbetat fram ett nytt alternativ till var dubbelspåret i Hudiksvall kan byggas. I det nya alternativet skulle järnvägen byggas både delvis i tunnelläge väster om centrum och på en bro i nordvästra delen av Lillfjärdenområdet och vid Glysis.

Alternativet är en kombination av de två tidigare alternativen, men med ny sträckning genom centrala Hudiksvall, det här skriver Hudiksvalls kommun på sin hemsida.

Det nya och därmed det tredje alternativet är ett resultat av redan framtagna korridorval, ett östligt i anslutning till befintlig järnväg och ett västligt i huvudsak samlokaliserad med E4, och förslag som kommit in under samråd. Det nya korridorvalet bidrar till att öka kapaciteten på Ostkustbanan samtidigt som det ger ett centrumnära läge för stationen och flyttar godstrafiken från centrum.

– Det här alternativet är väldigt spännande att studera närmare. Om det kan genomföras tror jag att det går att få en bred politisk uppställning för detta, säger Mikael Löthstam, kommunstyrelsens ordförande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista