TINGSRÄTTEN HUDIKSVALL

Nya domstolsbyggnaden i Hudiksvall liknas vid en hölada

1:57 min

Sedan domstolen presenterade en bild på den nya byggnaden för tingsrätten i Hudiksvall har diskussionerna gått heta på olika facebooksidor. Många förfasas över utseendet och ifrågasätter kommunen.

Sedan bilden på det nya tingshuset presenterades förra veckan har diskussionerna på olika facebooksidor tagit fart. Husets utseende debatteras flitigt och åsikterna går isär.

Vissa tycker den är ful, att den liknar en stor hölada och passar bättre någon annanstans än inne i stan medan en del tycker att byggnaden andas modern arkitektur. Stadsarkitekten Christina Englund vill poängtera att det långt ifrån är klart än. 

– Kommunen kan inte i det här fallet styra en lokalisering av tingsrätten och vi har inte haft någon kännedom om planerna förrän i fredags och har därför inte påbörjat någon prövning av ett bygglov eller rivningslov än, säger Christina Englund, stadsarkitekt i Hudiksvall

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista