BANDY

Svenne Olsson om midsommarbandy: "Nytt och galet"

1:58 min

Årets midsommar kan bjuda på sill, dans runt stången – och bandy. Ja, en vild idé är nu verklighet och det blir rivalmöte mellan Broberg och Bollnäs.

Om knappt tre månader är det midsommar. Men få trodde nog att den skulle kunna innehålla bandy. Men Brobergs/Söderhamn har i alla fall bjudit in ärkerivalen från väster, Bollnäs GIF, där Svenne Olsson är tränare.

– Ja, det lät som en helt tokig tanke, men varför inte nappa när den kom. Lite sill och potatis till oss ledare så kör vi, säger Bollnäs tränare Svenne Olsson och skrattar.

Hälsingland brukar ibland kallas för Bandyland. Och i Helsingehus Arena på Hällåsen i Söderhamn tänjer man nu på gränserna. Med nya hallen ska isen ligga kvar året runt 

Det som möjliggör det hela är en helt ny kylanläggning. 

– För oss är en hårdtestning av anläggningen nummer ett, men det möjliggör också roliga aktiviteter, säger driftchefen Tony Larsson.

Söderhamns kommun driftar Hällåsens anläggningar med hockey- och bandyhall och badhus mycket mer effektivt där både värme och kyla tas om hand. Iskostnaden är bara en fjärdedel mot tidigare, säger Tony Larsson.

– Det är som en värmepump, så kan man köra den på sommaren och få kyla är det fantastiskt, säger Larsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista