Trafikverkets beslut står fast

Regionen vill inte betala fyrfilig E4 i Nordanstig

1:11 min

Det blir en 2+1 väg, men ingen fyrfilig E4 mellan Kongberget och Gnarp i Nordanstigs kommun. Det konstaterar Ola Wigg, kommunstyrelsens ordförande i Nordanstig, efter ett möte med Region Gävleborg.

Regionen har nämligen gett besked att den inte kommer vara med och finansiera bygget av en önskad extra körfil, vilket var en förutsättning för att det skulle bli av, uppger Ola Wigg för P4 Gävleborg.

Trafikverket har tidigare beslutat att bygga en ny 2+1-väg på den aktuella och olycksdrabbade sträckan, men berörda kommuner förordade i stället en 2+2 väg.

Sedan Trafikverket sagt nej till det, blev förslaget i stället att kommunerna - med stort stöd av regionen - själva skulle bekosta den extra körfilen.

När Region Gävleborg nu inte ställer upp, blir det alltså en 2+1-väg, precis som Trafikverket planerat, konstaterar Ola Wigg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista