Kampanj mot tystnaden

Fackförbundet SEKO som nyligen fått en förtroendevald i Stockholms tunnelbana avskedad, går nu ut med den landsomfattande kampanjen Vi vägrar hålla tyst.

Kampanjen uppmanar alla att säga ifrån om orättvisor och brister som upptäcks på arbetsplatser. Den här veckan delas flygblad ut på torgen i Gävle, Bollnäs, Söderhamn, Sandviken och Hudiksvall och affischer sätts upp vid busshållplatser och tågperronger.

De kanske kör bussen, jobbar på posten eller tåget, fackförbundet Sekos medlemmar. Ögonen på tre av dem möter du nu från affischpelare men du ser inte deras munnar, de döljs av en korslagd tejp. Vi vägrar hålla tyst är budskapet som nu också sprids på flygblad på torgen i Gävle och Bollnäs, i Söderhamn, Sandviken och Hudiksvall. Seko har fått en facklig förtroendeman vid tunnelbanan i Stockholm avskedad och det är upprinnelsen till kampanjen där man söker allmänhetens stöd.

Kampanjen är landsomfattande. ”Vågar du säga ifrån på din arbetsplats” frågar Seko i sina flygblad. Den här veckan presenterar fackförbundet också en sifoundersökning som visar att de har stöd bland allmänheten i sin tveksamhet mot avregleringen av järnväg, post, el och telemarknad. Just sekos medlemmar har ofta fått byta arbetsgivare i den stora privatiseringsvågen, som Jonny eliasson, tågvärd

Men privat eller offentlig, det har blivit kyligare ute på arbetsplatserna säger seko.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".