Natur

Fatta – geologi är kul!

2:14 min

Kunskapen om geologi är för dålig, det borde vara ett eget skolämne. Det tycker geologen Nelly Aroka som är projektledare för Geologins dag, som i år invigs i Los i Hälsingland.

– Vi behöver geologi varje dag, säger geologen Nelly Aroka som är projektledare för Geologins dag och som är kommunikatör vid myndigheten Sveriges Geologiska Undersökning.

Nelly Aroka tycker att kunskapen om geologi är för låg. Bland annat tycker hon att geologi borde vara ett eget skolämne, som det är nu ingår det som delar i andra ämnen.

– Som biologi och geografi.

Men i Los, i Hälsingland, uppmärksammas geologin hela den här veckan, inte minst på Los skola. Och geologi, det är roligt säger Nelly Aroka. Men vi har en tendens att glömma bort det.

– Barn brukar ofta tycka om att plocka stenar och förundras över deras färger och former sedan glömmer vi bort det när vi blir äldre, säger Nelly Aroka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista