Förskolan

Kortare dagar för 15-timmarsbarnen i Sandviken får kritik

2:16 min

I Sandviken får barnen till föräldralediga inte äta på förskolan med sina kompisar. Ifjol ändrade kommunen tiderna för barnen som går 15 timmar i veckan – en ändring som när den infördes skulle vara tillfällig.

– Han kan inte lära sig nånting, bara kommer och leker lite. Om det var lite mer kunde han lära sig att äta eller nånting annat, säger Kubrom, pappa till Daniel som går på en förskola i Sandviken.

När Solgården i Sandviken brann ifjol blev platsbristen i förskolan akut. Kommunen vädjade till föräldrarna hjälpa till och ändrade samtidigt reglerna för barnen till föräldralediga och arbetslösa som går på förskolan 15 timmar i veckan. Anita Persson, förskolechef i Sandvikens kommun försvara de ändrade tiderna:

– Vi har en skyldighet att erbjuda samtliga barn en förskoleplats och för att vi ska klara av det behöver två barn dela på en plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista