Vi i femman Gävleborg

Nu möts Fridhemsskolan och Friggesundsskolan

Sänds kl. 18.03 - 18.03

Nu sänds den första kvartsfinalen i den lokala deltävlingen av Vi i femman, Sveriges största kunskapstävling för femteklassare.

Fridhemsskolan möter Friggesundsskolan klockan 17-18.

För Fridhemsskolan tävlar Erik Danielsson och Thelma Hedman. Erik har en katt som heter Felix. På fritiden gillar han att fiska. Han spelar både fotboll och innebandy. Det är rap och pop-musik som gäller för Erik och hans favoritämnen i skolan är geografi och idrott. Kebab med bröd, tacos och pappas lasagne är favoriterna på middagsbordet. Thelma gillar att spela fotboll och läsa. Hon tycker också om historia och att rita. När det vankas middag får det gärna stå tacos på bordet, tycker Thelma. Favoritämnet i skolan är NO, och framför allt när det handlar om människokroppen.

För Friggesundsskolan tävlar Hjalmar Brun och Stina Löfstrand. Hjalmar spelar basket, åker slalom och är en fena när det gäller att hålla på Rubiks kub. På middagsbordet får det gärna pasta vongole (pasta med musslor) och pizza. Hjalmars roligaste ämnen i skolan är slöjd och idrott. Stina har en egen ponny som hon tränar och tävlar på i hoppning. Hennes favoritämne i skolan är idrotten. När bästa middagen skall serverkas ser gärna Stina att det thaimat, helst kycklingsspett, och tacos.

Vi i femman i P4 Gävleborg: 

  • Kvartsfinal 1, 14 januari: Fridhemsskolan från Gävle möter Friggesundsskolan från Hudiksvall.
  • Kvartfinal 2, 16 januari: Alftaskolan från Alfta möter Tallåsens skola från Ljusdal.
  • Kvartsfinal 3, 21 januari: Björkbergsskolan från Hudiksvall möter Arthur Engbergskolan från Hassela.
  • Kvartfinal 4, 23 januari: Runemo skola klass 5 från Ovanåker möter Ytterharnäs skola klass 5 A från Furuvik.