Vi i femman Gävleborg

Nu möts Alftaskolan och Tallåsens skola

Sänds kl. 14.32 - 14.32

Nu sänds den andra kvartsfinalen i den lokala deltävlingen av Vi i femman, Sveriges största kunskapstävling för femteklassare.

Alftaskolan möter Tallåsens skola klockan 17-18.

För Alftaskolan tävlar Ronja Klang och Albin Persson. Ronja spelar handboll på vintern och fotboll på sommaren. Om hon får välja middagsmat blir det helst chicken nuggets och pommes frites. Hennes favoritämnen i skolan är matte, bild och musik. Albin spelar fotboll och innebandy. När det vankas middag är favoriterna pasta carbonara och älgkött med potatis och pepparsås.  Favoritämnena i skolan är svenska, engelska och SO.

För Tallåsens skola tävlar Elin Larsson och Elton Lund-Edarve. Elins stora intresse är hästar, som förstås också är hennes favoritdjur. När hon slår sig ner vid middagsbordet hoppas hon att det är dukat med hamburgare. I skolan är bild och musik favoritämnena. Elton har skoter och cross som intresse När han blir bjuden på middag så hoppas han att det är pizza som står på menyn. Bästa ämne i skolan är idrott, och när han lyssnar på musik blir det mest hiphop.

Vi i femman i P4 Gävleborg: 

  • Kvartsfinal 1, 14 januari: Fridhemsskolan från Gävle mötte Friggesundsskolan från Hudiksvall.
  • Kvartsfinal 2, 16 januari: Alftaskolan från Alfta möter Tallåsens skola från Ljusdal.
  • Kvartsfinal 3, 21 januari: Björkbergsskolan från Hudiksvall möter Arthur Engbergskolan från Hassela.
  • Kvartsfinal 4, 23 januari: Runemo skola klass 5 från Ovanåker möter Ytterharnäs skola klass 5 A från Furuvik.