Tre år för krogskärningar

Det blir tre års fängelse för den 21-årige man som bland annat misstäkts för att ha skurit åtta unga kvinnor på två krogar i Gävle tidigare i år.

Den 21-årige mannen fälls för att ha skurit fyra unga kvinnor på CH i våras, men han frias från överfallen på Heartbreak i somras. Överfallen på Heartbreak har gått till på ungefär samma sätt som på CH, gärningsmannen har smugit sig fram och sedan försvunnit, men eftersom ingen har sett 21-åringen på Heartbreak så kan det ha funnits en annan gärningsman där, skriver tingsrätten i domen. En annan sak som enligt tingsrätten tyder på att det kan ha varit en annan gärningsman är att kvinnorna på CH har blivit skurna på armen eller skuldran, men tre av kvinnorna på Heartbreak har blivit skurna på låret.
21-åringen döms också för en våldtäkt i Trollhättan, och för misshandel, olaga hot och sexuellt tvång i Gävle. Han ska betala skadestånd till åtta kvinnor på sammanlagt 210.000 kronor.
Det är ännu inte klart om någon tänker överklaga domen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".