Hyresförhandlingarna har strandat

Hyresförhandlingar mellan de kommunala bostadsbolagen och hyresgästföreningen pågår nu i länet. På flera håll verkar det vara svårt att komma överens. I Gävle står både Hyresgästföreningen och Gavlegårdarna fast vid sina krav och därför har hyresförhandlingarna strandat.

Gavlegårdarna vill höja hyrorna med 4,1 procent från 1 mars nästa år, men hyresgästföreningen vill sänka hyrorna.
Men det är inte bara i Gävle som förhandlingar pågår. Bland länets kommunala bostadsbolag så har Ljusdalshem begärt förhandlingar men inte preciserat hur stor höjning de vill ha. I Bollnäs har hyresgästföreningen begärt förhandlingar om sänkt hyra från 1 februari  och där har inte Bollnäs Bostäder sagt vad de vill än.
I Gävle finns också en privat allmännytta, Ankarshusen AB och de vill höja hyrorna med 5 procent från första april nästa år. Likaså Hudiksvalls bostäder som har begärt en höjning, med 2,5 procent och även där är förhandlingsparterna inte överens.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".