Besökare fick gå hungriga på Gävle Sjukhus

Dålig service på Gävle Sjukhus har skapat irritation. Särskilt stora var klagomålen från nyblivna föräldrar på BB då matsalen var stängd under jul- och nyårshelgen.

Det var ett smärre företag att hitta något ätbart för de patienter, anhöriga och personal som vistades på Gävle Sjukhus under jul- och nyårshelgen. Visserligen kunde mat beställas i förväg, men det kunde bara göras under vissa begränsade tider.

Från och med årsskiftet kommer sjukhusmatsalens öppettider på helgen att minska. Istället för kl 07.30 kommer man att öppna klockan 11.00 och troligtvis kan matsalen komma att stänga någon timme tidigare, enligt Marie Micklasson, produktionsledare för Kök Gästrikland.

Hon säger till SR Gävleborg att anledningen till att man höll stängt över julhelgen, och de inskränkta öppettiderna, var att det inte funnits tillräckligt med kunder då.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".