6 500 kommunanställda får inte ut nya lönen

Fackförbunden kräver över 30 miljoner kronor i kompensation. Orsaken är att Gävle kommuns nya löneutbetalningssystem fortfarande inte fungerar.
Fackförbunden Kommunal, SKTF och Lärarförbundet kräver att Gävle kommun betalar de kommunalt anställda som är medlemmar i facket 5 000 kronor var i kompensation för att deras nya löner dröjer. Enligt fackförbunden har medlemmarna enligt kollektivavtalet rätt till ny lön från och med den förste april. Eftersom kommunen har och har haft problem med sitt nya löneutbetalningssystem har facket nu fått beskedet att de nya lönerna först betalas ut när tekniken fungerar men när det blir är en öppen fråga. Men det accepterar inte facken och kräver alltså att medlemmar som drabbas av fördröjningen kompenseras med ett engångsbelopp på 5 000 kronor totalt blir det över 30 miljoner kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".