1 av 2
Inför rättegången kommer polisen att sätta in extra bevakning. Arkivbild Pressens Bild
2 av 2
Karl Axel Bladh, domare vid Gävles tingsrätt.

Stort säkerhetspådrag vid rättegång

Polisen kommer att kontrollera samtliga åhörare under rättegången i Gävle mot den man som erkänt mordet på två kvinnor förra året.

Samtliga åhörare som vill vara med under rättegången kommer att få gå igenom en metalldetektor, de kommer att visiteras av polis om detektorn ger utslag. Det här är ett önskemål från Tingsrätten efter det att polisen själva har gjort bedömningen att det finns en hotbild i samband med förhandlingarna.

Förutom de poliser som finns vid ingången till Tingsrätten kommer ett antal uniformerade poliser och några häktesvakter att finnas inne i själva rättssalen. Dessutom kommer de poliser som deltog i själva utredningen också att vara på plats så säkerhetspådraget är att betraktas som stort.

Men det rör sig inte en vanlig rättegång, säger domaren Karl Axel Bladh. Han inte kan minnas att han någonsin tidigare har varit med om ett liknande mål.

- Nej tack och lov det har jag inte varit. Ett mål av den karaktären har jag aldrig varit med om tidigare, säger Karl Axel Bladh. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".