Mercedez Benz. Foto: Hesam Akbari

Gävlebo lurad vid bilimport

Att importera en bil till Sverige kan bli en dyr affär -det har Magnus Florin från Gävle fått erfara. För några månader sedan köpte han en Mercedes Benz från Tyskland och importerade den till Sverige. Han svenskregistrerade bilen, men fyra månader senare visade det sig att bilen var stulen, och nu får han lämna tillbaka den.

Det är försäkringsbolaget i Tyskland som vill ha tillbaka den bil som Magnus Florin köpt. Men att den skulle vara stulen de visste inte Magnus när han köpte bilen. Det var hos Mercedes Benz återförsäljare som man upptäckte att bilen som Magnus Florin köpt, importerat och svenskregistrerat var stulen. Men de drygt 240 000 kronor som Magnus betalat för bilen och omkostnaderna kommer han med stor sannolikhet inte att få tillbaka. För fram till 2004 gällde lagen om god tro. Alltså att man fick behålla det man köpt om man inte misstänkt något brottsligt ligga bakom. Men för Magnus del gäller alltså inte att han köpt bilen i god tro, så idag har han varken bilen eller pengarna kvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".