Ungdomar, var god tag plats!

Många ungdomar idrottar, men det syns inte alltid i idrottsföreningarnas styrelser. Det är utgångspunkten i ett nytt projekt som Gästriklands idrottsförbunds ungdomsråd nu drar igång för att få fler unga att engagera sig i idrottsföreningar.

Gästriklands idrottsförbunds ungdomsråd har fått närmare en miljon kronor i bidrag för att jobba med att få ungdomar att engagera sig i sina idrottsföreningar och skaffa sig inflytande. Siktet är inställt på dem som redan håller på med idrott, men som behöver stöd för att även våga ta steget till att vara ledare eller aktiva i styrelsen i sin idrottsförening. Utbildning och inspirationsdagar står på schemat, och projektledaren Pia Pernu har anställts för att jobba tillsammans med det fem man starka ungdomsrådet. Sofia Wike tror att det finns en stor, dold kompetens att hitta hos idrottande ungdomar i Gästrikland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".