Trots ny gärningsman - fortsatta hårda förhör

Efter mordet på en kvinna i Sätra i Gävle greps och häktades hennes sambo Tommie Karim. Men inte nog med att Tommie satt oskyldigt häktad, han fick dessutom genomgå stenhårda förhör, även EFTER det att polisen börjat rikta sina misstankar mot den riktiga gärningsmannen. Och att polisen hade annan misstänkt under tiden han satt häktad, fick Tommie Karim reda på först idag.

Bland annat genom att visa upp bilder på den mördade sambon försökte polisen få Tommie Karim att erkänna ett mord han inte hade begått. I över en månad efter det att polisen hade gjort DNA-fynd som pekade på en annan gärningsman fortsatte ändå förhören med Tommie Karim. Kriminalkomisarie Lennart Styrman är en av de som arbetade med fallet. Han beklagar det Karim fick utstå, samtidigt menar han att det är så som polisen arbetar men att de ändå har bett om ursäkt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".