Sprängdåd efter hovrättsdom

En sprängladdning exploderade på fredagkvällen i Svea Hovrätts lokaler i Stockholm. Polisen ska nu undersöka om sprängdådet vid hovrätten har något samband med de fleråriga fängelsestraff som samma hovrätt delade ut på fredagen mot de män som låg bakom dödsmisshandeln av Marcus Gabrielsen från Gävle. 

Enligt polisen hade sprängladdningen vid elvatiden på fredagkvällen kastats in genom ett fönster och hamnat i en trappa. En del fönster blåstes ut vid explosionen, men skadorna ska i övrigt inte ha blivit så allvarliga. Polisens bombgrupp kallades in för att undersöka resterna av laddningen. Tidigare på fredagen utdelade alltså samma Svea Hovrätt fleråriga fängelsestraff för de tre män som låg bakom dödsmisshandeln av Marcus Gabrielsen från Gävle på Kungsgatan i Stockholm - och det var en kraftig straffskärpning jämfört med tingsrättsdomen. Polisen ska nu undersöka om sprängdådet vid hovrätten har något samband med den domen, eller någon annan dom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".