Rå gruppvåldtäkt i Edsbyn

En fullbordad gruppvåldtäkt och ett försök till våldtäkt inträffade utomus i Gävleborgs län under den gångna natten. I Edsbyn våldtogs en 37-årig kvinna av två män och i centrala Gävle klarade sig en kvinna i dryga 40-årsåldern i sista stund från att våldtas av en 26-årig berusad man.
Gruppvåldtäkten i Edsbyn skedde vid ett-tiden natten mot söndag sedan en 37-årig kvinna från södra Sverige efter ett besök på en pizzeria slagit följe med två män. Promenaden slutade vid Strömbron nära Preemmacken i Edsbyn där männen slet ner kvinnan på marken. Enligt vakthavande vid Gävlepolisen blev sedan kvinnan våldtagen av båda männen. Kvinnan fördes senare med ambulans till sjukhus och kunde först på morgontimmarna höras av polis. Gärningsmännen är fortfarande på fri fot. Även i centrala Gävle utsattes en drygt 40-årig kvinna vid 4-tiden natten mot söndag för ett icke-fullbordat våldtäktsförsök. Kvinnan som nattetid brukar samla tomburkar förföljdes först under en kvart av en berusad man som gjorde vissa närmanden - han frågade hur mycket klockan var och liknande. Vid Stortorget i Gävle började sedan mannen sedan slita i kvinnans kläder. Kvinnan lyckades skrika på hjälp och när förbipasserande närmade sig gav mannen upp och försvann. Mannen - en 26-årig Gävlebo greps senare och skulle på söndagsmorgonen förhöras av polis.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".