Flera barn i Gävle kan ha ofredats

En manlig förskollärare från Gävle sitter sedan i måndags häktad, misstänkt för sexuellt ofredande på två pojkar i åtta- till tioårsåldern. Mannen misstänks ha ofredat pojkarna i sin bostad, och fler barn KAN vara inblandade, sade Jan Friberg, chef för gävleborgspolisens familjevåldsrotel vid en presskonferens på onsdagen.

Det var i torsdags som anmälan kom in till polisen, från föräldrar till de barn som mannen misstänkts ha ofredat. I måndags häktades mannen, på sannolika skäl misstänkt för sexuella ofredanden, som ska ha pågått i uppskattningsvis ett års tid.

Hur mannen kommit i kontakt med barnen är fortfarande inte klarlagt, men ofredandena ska ha skett i mannens bostad. Förhör med ytterligare ett tiotal barn hålls i dagarna.

Den misstänkte mannen arbetar sedan 2003 på en förskola i Gävle, men i dagsläget finns inga misstankar om att ofredanden ska ha inträffat på förskolan, säger Jan Friberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".