Pelletsboom i länet

Efterfrågan på Pellets för uppvärming är större än någonsin förr. Tillverkarna jobbar för högtryck för att få fram tillräckligt med pellets och på familjeföretaget Wallströms Trävaru utanför Sandviken funderar man nu på att nyanställa. Roger Engstrand, ansvarig för installering av pelletsbrännare på företaget intygar boomen: - Ja, det går väldigt bra och vi pratar hela tiden om nyanställningar.

De senaste åren har Roger Engstrand märkt av ett betydligt större sug från människor.
En stor orsak till de senaste årens kraftiga försälningsökning av pellets och pelletsbrännare i länet är de rent miljömässiga. Men den största anledningen är troligen priset. En normal villa kan under ett år kosta i runda slängar 10- 15 000 att värma upp med pellets. Det kan jämföras med olje- och elkostnaderna där priserna kan landa på det dubbla för ett års förbrukning. Och trots att pellets inte är nåt nytt i sig är det först på senare tid pelletsboomen slagit till. 
När Radio Gävleborg genomför en rundringning till olika pelletshandlare i länet säger samtliga att försäljningen av pellets och pelletsbrännare går väldigt bra.
Och Roger Engstrand hade under några år lite på känn att pellets skulle gå en het framtid till mötes som effektivt och billigt bränsle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".