Fem omkom i dödsolycka

Fem personer omkom på långfredagen i en trafikolycka på riksväg 84 utanför Ljusdal. Dessutom skadades en ung flicka svårt. Tjugo minuter över ett på eftermiddagen kom larmet om att två personbilar hade frontalkrockat. Alla inblandade var hemmahörande i Stockholmstrakten.

En familj från Solna på fem personer färdades på väg norrut och krockade med en ensam man från Huddinge som kom över på fel sida. Den enda överlevande från olyckan är en ung flicka som fördes till Akademiska Sjukhuset i Uppsala, och sent på långfredagskvällen uppgav sjukhuset att läget är allvarligt men stabilt. Ett stort räddningsmanskap från Ljusdal, Färila, Los och Sveg kallades in och fick jobba i flera timmar på olycksplatsen.

Enligt landstingets rapport avled en man i 30-35-årsåldern, en man i 40-45-årsåldern, en kvinna i 40-45-årsåldern samt en pojke och en flicka, båda under 15 år. 

Orsaken till olyckan, som inträffade på en raksträcka där väglaget var bra, är inte klarlagd utan det får polisens utredning visa. Polisen har redan inlett en förundersökning och sedan tar Vägverket över och gör en haveriutredning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".