Ny stad växer fram vid Söderhamn

Om bara 80 dagar kommer en helt ny stad med omkring 30 000 besökare finnas i Söderhamns kommun. Nu går nämligen förberedelserna inför O-ringen in på slutskedet och den så kallade centralorten på flygfältet i Mohed, där alla orienterarna ska bo, börjar byggas. Sven Danielsson, chef för centralorten, räknar med att spendera en hel del tid där de närmaste månaderna.

På flygfälktet i Mohed ska en camping med plats för 4 000 husvagnar byggas upp. Där ska det bland annat finnas 9 hygienstationer med vatten och avlopp. Och totalt kommer det finnas 415 bajamajor uppställda under tävlingarna. Två broar ska också byggas över riksväg 50 så att de tävlande kan ta sig till några av banorna. Arrangörena räknar med omkring 15 000 deltagre och de allra flesta kommer att bo på campingen - men alla har inte husvagnar därför söker nu arrangörarna efter folk som vill hyra ut sin husvagn. På området där de tävlande kommer att bo kommer det också att finnas bland annat disco, dansbanan och fem restauranger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".