Pär Åslund kritisk mot miljöpolitiken i Hofors

Den obekväme kommunfullmäktigeledamoten Pär Åslund i Hofors fortsätter att kritisera Hofors miljöpolitik. I en rad interpellationer pekar nu Åslund på flera brister i både miljöpolitiken och den praktiska miljötillsynen.

Den förre miljöpartisten, idag företrädare för partiet Folkhemmet i Hofors/Torsåker fortsätter besvära kommunledningen i Hofors. Det trots att kommunen klippt klorna på den stridbare Åslund genom att i ett omtvistat beslut förflytta honom från hans förra tjänst som hälsovårdsinspektör till en ofarligare post som miljösamordnare inom skolan.

Länsrätten har i en dom underkänt beslutet att förflytta Pär Åslund. Men det betyder inte att han får tillbaka sitt gamla jobbet som hälsoskyddsinspektör, konstaterar Pär Åslund.

Kommunalrådet Marie Louise Dangart i Hofors säger till Radio Gävleborg att tvisten med Pär Åslund är arbetsrättslig och att hon därför avböjer att kommentera fallet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".