Två mordbränder

En brand utbröt i natt på vinden i ett flerfamiljshus i Tierp. Samtliga boende i de 10 lägenheterna evakuerades. Ytterligare en brand skedde i natt på en altan till ett radhus i bostadsområdet Sätra i Gävle. Händelserna rubriceras som mordbränder.

Brandmän från tre stationer bekämpade branden som var under kontroll vid femtiden på morgonen. Polisen har gripit en 46-årig man som misstänks för att ha anlagt branden. De sociala myndigheterna ska nu hjälpa till att finna tillfälligt boende till de evakuerade hyresgästerna.
Ytterligare en brand skedde i natt på en altan till ett radhus i bostadsområdet Sätra i Gävle. Någon hade satt eld på altanmöblerna och elden spred sig upp i markisen och i golvet till ovanliggande balkong. De boende lyckades släcka det mesta men fick ta hjälp av räddningstjänsten. Polisen rubricerar händelsen som mordbrand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista