Interaktiv digital-tv till Gävle

Interaktiv digital-tv ska lanseras i Gävleregionen med start från och med i höst. Genom tv:n ska då människor på bland annat gruppboenden enkelt kunna få hjälp med exempelvis vårdfrågor via en person i andra änden som svarar direkt.

Projektet kommer att pågå cirka tre år och planerna presenterades i dag i Gävles konserthus, av bland annat Alf Forbergskog, från Gävleborgs Kommuner och Landsting.
Till hösten placeras de första tv-boxarna för interaktiva tjänster ut hos hushåll i Gävleregionen. Bakom projektet står Gävleborgs kommuner och landsting och grupperna som ska prioriteras finns inom framförallt vård och omsorg. Bland deltagarna syns Gavlegårdarna och Sandvikenhus.
Exempelvis kan det här innebära att en patient på ett boende via sin tv får information av sin läkare om exempelvis blodytrycket, läkaren behöver då inte finnas på plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista