Goda resuser för brott mot barn i Gävleborg

Antalet anmälda brott mot barn har ökat under den senaste tioårsperioden och polisens resurser att utreda våldsbrott mot barn varierar starkt över landet. Det sägs i en ny rapport från Rädda Barnen om våldsbrott mot barn. Och jämfört med landet i övrigt har polisen i Gävleborgs län goda resurser att utreda brott mot barn.

Polisen i Gävleborg har större resurser att utreda brott mot barn än de flesta län i Sverige. Bara tre län har färre brott per utredare. I Gävleborg har familjevåldsroteln 13 utredare som arbetar med våldsbrott mot barn. Enligt den utredning Rädda Barnen gjort varierar resurserna kraftigt över landet. I Västmanland hade varje utredare 94 anmälningar att ta hand om år 2004. På Gotland fanns 20 anmälningar per utredare och i Gävleborg 28. Anmälningarna om brott mot barn har ökat den senaste 10-årsperioden. I Gävleborg har anmälningarna nästan fördubblats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista