Ingen arbetskraft på grund av fel ord

Om man har svårt för det svenska språket. - Ja då kan det bli svårt att få arbetskraft till sitt företag.  Det erfar nu Sirus Lack som i förlängningen vill anställa en person i sin inredningsbutik i Gävle men råkade säga praktikant istället för lärling när han ringde arbetsförmedlingen

Beskedet från arbetsförmedlingen var att på grund av reglerna så kan han inte få någon praktikant under sommaren. Det handläggaren syftade på är det avtal som finns mellan AMS och Handels att inga praktikanter får tillsättas under sommaren för att inte blockera sommarjobben. Men detta förklarade inte handläggaren för Sirus, som egentligen menade en lärling eftersom personer kan få anställning i hans butik i förlängningen. Arbetsförmedlingen uppmanar nu sirus att ta kontakt med dem då man nu har förstått att det handlar om en lärling och inte en praktikant.
Sirus Lack känner sig nu helt diskriminerad och undrar om det har att göra att han kommer från ett annat land.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista