Med sommaren kommer vägarbetena

I år genomförs färre vägarbeten i länet än förra året, men det finns ändå några vägavsnitt som kommer att kunna stoppa upp semestertrafiken.

För att färdigställa den nya trefältsvägen på E4 mellan Hammering och Hudiksvall kommer ett mitträcke att sättas på plats nu i sommar. Arbetet beräknas ta tre veckor med början i augusti.

På väg 84 mellan Hudiksvall och Ljusdal kommer närmare fem mil vägbana att ytbehandlas.  Det innebär att Vägverket sprider ut klister på vägen och sedan strör småsten över vägbanan. Här är risken för stenskott mycket stor och arbetet väntas genomföras under vecka 26 och 27.

Trafikplats Gävle Västra, korsningen mellan E4 och Riksväg 80, kommer att få ny beläggning. Arbetet kommer att genomföras nattetid under vecka 23-24.

Ny vägbeläggning blir det också på väg 83 genom Järvsö och det arbetet beräknas pågå under tre veckor med början vecka 31.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista