Miljöpartiet i Ovanåker utan lista

Det har inte gått så bra för Miljöpartiet att få ihop folk till kommunfullmäktigelistorna. I 26 kommuner har man inte fått ihop tillräckligt många namn. I vårt län är det problem i Ovanåker och Bollnäs, och inför höstens val finns det ingen lokal kommunfullmäktigelista för miljöpartiet i Ovanåker.

1982 bildades miljöpartiet i Ovanåker. Partiet har haft mellan ett och tre mandat i fullmäktige men i år får man inte ihop en lista. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med engagerade personer.

Samma probem finns i grannkommunen Bollnäs. Där har miljöpartiet lyckats skaka fram fyra personer, men det är inte tillräckligt många tycker man för att i nuläget gå ut med en lista.

Per-Olof Åberg är partiets första namn, och vid förra valet kände han sig mer eller mindre tvingad att ställa upp, och så även i år. Och han tycker det vore olyckligt om inte miljöpartiet kan ställa upp i årets kommunval i Bollnäs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".