Moderaterna i Gävle

1. För oss är kommunens kärnuppgifter de viktigaste frågorna inför valet 2006. Barn- och ungdomar och de äldre. Det är viktigt att dessa verksamheter har hög kvalitet och att servicen känns god och tillgänglig. De kommunala skolorna måste få en friare roll för att utvecklas positivt. Alla har rätt att lära sig läsa, skriva och räkna. Omsorgen måste mera styras och formas av de äldres val och påverkan.

2. Gävle måste under några år göra satsningar inom det sociala området. Det är allt för många Gävlebor som mår dåligt och behöver hjälp och stöd. Vi måste även här, för barn- och ungdomar, ha ett fungerande förebyggande arbete och stor samverkan mellan våra förvaltningar. För de socialt utslagna, de hemlösa, måste vi i kommunen hitta en långsiktig lösning.

3. Den stora ungdomsarbetslösheten ska bli en viktig fråga för oss i Gävle Kommun. Ett mer fokuserat samarbete mellan alla parter måste till, gymnasieskolan, högskolan, arbetsförmedlingen och kommunen är viktiga partners. Det är mycket viktigt att vi bryter arbetslöshet och bidragsberoende.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".