Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Folkpartiet i Bollnäs

Publicerat onsdag 31 maj 2006 kl 14.33

1. Läsa-skriva-räkna-garanti i skolan
Grundskolans huvuduppgift är att ge varje elev en god och välstrukturerad kunskap som håller att bygga på resten av livet. Skolans mål skall vara tydliga och fokusera på elevernas kunskap. Betyg ska ges tidigare än idag. En läsa-skriva-räkna-garanti ska införas: om eleven inte har grundläggande kunskaper i att läsa, skriva och räkna ska hon ha rätt att kräva stöd och hjälp till dess att kunskaperna inhämtats.

2. Värdig äldreomsorg
Äldreomsorgen ska kännetecknas av ett individualiserat omhändertagande och ett gott bemötande. De äldre och deras anhöriga ska ha valfrihet att välja mellan olika boende och olika utförare av tjänsterna. Det förutsätter alternativa driftsformer jämte goda arbetsvillkor för personalen. En äldreomsorgsgaranti bör införas för att säkra rätten för dem som är gamla och behöver omvårdnad.

3. Nationella frågor
Av mycket stor betydelse för Bollnäs kommun är insatser för att minska den höga arbetslösheten. Därvidlag är vi beroende av en ny regering och av beslut i riksdagen – vi rår inte över de frågorna på den kommunala nivån. Vidare behöver Bollnäs fler och synligare poliser med en närpolissatsning värd namnet för att garantera lag och ordning och förebygga brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".