Folkpartiet i Hofors

1. Folkpartiet vill att skolorna i Hofors och Torsåker ska bli Sveriges bästa
Vi vill införa en läsa-skriva-räkna-garanti i lågstadiet. Barn som har svårt att lära sig läsa, skriva och räkna måste få hjälp tidigare än idag. Vi anser att en ”Läsa-skriva-räkna-garanti” ska införas i Hofors och Torsåker. Garantin ska ge alla elever med svårigheter i svenska och matematik rätt till extra undervisning i lågstadiet. Vi vill införa betyg från årskurs 6. Vi vill att kommunen ska ansöka hos regeringen om att få införa betyg från årskurs 6 i kommunens grundskolor. På så vis kan vi i tid fånga upp elever i behov av stöd i skolan och sätta in det stöd som är lämpligt. Vi vill stimulera duktiga elever. Vi vill införa en profilklass i matematik och naturkunskap på högstadiet så att duktiga elever i de ämnena kan få stimulans att utvecklas vidare.

2. Folkpartiet anser att Hofors och Torsåker måste få fler poliser.
Vi vill öppna Hofors polisstation hela veckan och på sommaren  Idag känner sig många Hofors och Torsåkersbor otrygga och kommunens företagare känner oro för att utsättas för inbrott. Vi vill att närpolisreformen ska fungera som den var tänkt från början, med poliser på plats i Hofors och Torsåker. Vi anser därför att Hofors och Torsåkers polisstation ska vara öppen hela veckan. Vi anser också att polisstationen ska vara öppen även på sommaren. Detta måste kommunens företrädare kraftfullt kräva av länspolisen.

3. Folkpartiet vill ha en trygg äldreomsorg i Hofors och Torsåker.
Vi vill införa äldreomsorgsgaranti. Äldreomsorgsgarantin ska innehålla rätten till medicinsk kompetens, till ett värdigt omhändertagande, till en väl fungerade hemtjänst, till en väl

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".