Vänsterpartiet i Hudiksvall

Vi i vänstern arbetar för att bygga ett samhälle grundat på alla människors lika värde, oavsett kön, etnicitet, funktionshinder, ålder, religiös åskådning eller sexuell läggning. Detta är vårt långsiktiga mål som vi bevakar vid varje enskilt kommunalt ärende.

1. När det gäller skolan och barnomsorgen arbetar vi för att fortsätta den pedagogiska utvecklingen. Vi arbetar för att minska barnantalet i grupperna för de yngre åldrarna och därigenom öka antalet pedagoger i verksamheterna. Vi vill också fortsätta de kommunala satsningarna för barn i behov av särskilt stöd. Dessutom vill vi arbeta för att underlätta samarbetet mellan skola och eleverna och deras vårdnadsinnehavare. I Hudiksvalls kommun vill vi också fortsätta satsningarna på skolornas datainnehav och pedagogernas möjligheter att utveckla sin metodik utifrån informationsteknologins möjligheter. Vi vill också fortsätta satsningarna på ungdomarnas internationella praktik.

2. I kommunen ser vi ett stort problem med den höga ungdomsarbetslösheten. Vi är övertygade om att en stor anledning till detta är att alltför många lämnar sin utbildning utan godkända betyg. Detta vill vi arbeta specifikt med genom att fokusera oss på speciellt läs- och skrivkunskaperna i de tidiga åldrarna. Vi är övertygade om att detta kommer att få långsiktiga resultat vad det gäller ungdomarnas kunskaper och därigenom öka deras möjligheter för att få arbeten eller söka till högskola och universitet.

3. Vi vill arbeta för de äldres livskvalitet genom att på ett bättre sätt, utifrån personalen, tillvarata de resurser som redan idag finns inom äldreomsorgen. Vi vill dessutom öka personalbemanningen på våra servicehus samt anpassa omsorgen efter de äldres individuella behov.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".