Moderaterna i Hudiksvall

Ungdomsarbetslösheten: 
En satsning på att göra det enklare/billigare för företag att anställa ungdomar. Tidigt samarbete mellan skolan och näringsliv där vi genom b l a. ett utökat lärlingssystem snabbare kan få in ungdomar i arbete.

2. Skolutvecklingen: 
Upp till 25 % av eleverna lämnar idag grundskola och gymnasium utan fullgoda kunskaper i kärnämnena. Vi vill genom ökade resurser till skolan, och speciellt i de tidiga åren, snabbt kunna se var extra stöd behövs och kunna sätta in det. En sådan satsning frigör resurser på gymnasienivå som då kan användas till att höja kvaliteten i gymnasieutbildningarna. 

3.Narkotika:
Narkotikamissbruket ökar i kommunen. Vi arbetar för nolltolerans mot våld och droger. Bland annat vill vi återinrätta Brottsförebyggande rådet. Vidare kommer vi att arbeta för ett utökat samarbete mellan föräldrar/skola/socialtjänst/polis och frivilligorganisationer för att tidigt upptäcka missbruk. Ett aktivt arbete för att störa narkotikahandeln prioriteras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".