Folkpartiet i Hudiksvall

MER KUNSKAP
Försöksverksamhet med betyg från årskurs 3. Alla elever måste tidigt få grundläggande kunskaper i att läsa, skriva och räkna för att kunna utveckla sina övriga kunskaper. Vi vill därför ha tidiga betyg så att elever och föräldrar får veta var de står för att kunna kräva rätt stöd i skolan. Att ställa krav är att bry sig. Sommarkurser - Ingen elev ska behöva lämna grundskolan med ofullständiga betyg. Vi vill därför att sommarkurser eller lägerskolor anordnas före årskurs nio för elever med svårigheter. Mer lärlingsutbildning - Alla elever vill inte läsa vidare på högskolan. Därför måste yrkesförberedande program och lärlingssystem uppmuntras.

MER ARBETE
Sänk kommunalskatten. Det måste löna sig att arbeta och få mer kvar av inkomstökningen när man anstränger sig lite extra. Underlätta nyetablering av företag. Det måste löna sig att starta och driva företag. Fler företag betyder fler jobb.

MER TRYGGHET
Tryggare Hudiksvall.
Vardagsbrott måste tas på allvar och brottsoffren tidigt få stöd och hjälp. Brottsförebyggande råd för enbart dessa frågor måste återupprättas och stödet till Socialjour och fältassistenter öka. Stärk elevvården i skolan. Återinför SANT-verksamhet. Ungdomsbrottslighet och kriminalitetsutveckling måste motverkas tidigt.
Trygghet på äldre da’r.  Både äldre och deras anhöriga måste veta var de kan få råd, hjälp och stöd. Vi kräver därför att en tjänst som opartisk äldreombudsman införs. Vi vill utveckla hjälp för äldre med hushållsnära tjänster i samverkan med privata företag. Fler platser i särskilda äldreboenden där även äkta par och sambor måste få följas åt. Utökad satsning för fortbildning av personalen inom äldre- och handikappomsorgen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".