Vänsterpartiet i Ljusdal

1.Jobben:
Vi driver centralt frågan om 200 000 nya jobbb inom den offentliga sektorn.Vi ser ett stort behov av att återbesätta bortbesparade arbeten men även att skapa nya jobb. De viktigaste områdena är förskolan, skolan, socialtjänsten och omsorgen. Vi vill underlätta för ungdomar att få jobb med trygga anställningsvillkor. Vi tror att offentliga jobb stimulerar till jobb i den privata sektorn. För att små företag ska kunna anställa vill vi förenkla reglerna för att möjliggöra att fler anställs.

2.Fristående skola:
Vänsterpartiet i Ljusdal vill att kommunen ger någon skola möjligheten att drivas som en fristående kommunal skola. Det innebär att hela ansvaret över alla verksamheter på skolan läggs på den enskilda skolan. Som det är nu med många huvudmän (kostchef,städchef, chef för vaktmästeriet,elevvårdschef,rektor) är det svårt att få  hela skolan att känna ett gemensamt ansvar för skolans välmående och resultat. Engagemanget och känslan av att det är ”vår skola” skulle på detta sätt fördjupas. 

3.Medborgardialog:
Den nuvarande mandatperioden har lärt oss att dialogen med medborgarna måste bli bättre. Det kan ske på olika sätt inom olika områden.Vi vill se till att innevånarna i Ljusdals kommun får bättre möjligheter att framföra sina synpunkter och på det sättet få en större känsla av att kunna påverka.Alltför många medborgare, oavsett ålder och situation,upplever att beslut som rör deras egna liv fattas i slutna sammanträdesrum. Vi vill att politiker och innevånare ska få många fler tillfällen att träffas och diskutera. På så sätt förstärks de grundläggade principerna av innebörden av en demokratiskt styrd kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".