Moderaterna i Nordanstig

1.Skola med bättre kvalité.
Vi vill fortsätta att noggrant följa upp elevernas kunskapsmål. Vi vill ge lärare möjlighet att fortbilda sig. Vi vill att samarbetet mellan elever, föräldrar och skola skall förstärkas. Vi vill försöka påverka gymnasieutbildningar så att dessa utbildningar är anpassade till de jobb som finns i regionen.

2. Hjälpa ungdomar att få jobb.
Vi vill ha ett utökat samarbete med region Sundsvall, i bland annat arbetsmarknadsfrågor, där Nordanstigs och Hudiksvalls kommuner ingår. Vi vill också direkt engagera oss och påverka företag - företagare i vår kommun att försöka satsa på unga människor.

 3.Valfrihet i vård och omsorg.
Vi vill öka alternativen i  skola och barnomsorgen. Vi tror att kommunens äldre och omsorgsbehövande vill ha fler alternativ inom vård och omsorg. Inom äldreomsorgen bör olika former av äldreboende prövas. Fler äldre med vissa fysiska handikapp och skulle kunna må bättre i gruppboende. En del äldre är ganska ensamma och någon form av ”seniorboende” vore att föredra inom kommunen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".