Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Folkpartiet i Nordanstig

1. Utbildning av hög kvalitet
Kommunens framtid bygger på barnen. Vi vill ge dessa en läsa- skriva- räknagaranti. Ingen ska behöva lämna grundskolan utan baskunskaper. Undersökningar har visat att våra högstadieungdomar i genomsnitt har lägre nivåer på sina kunskaper än man har i riket. Där vill vi satsa extra för att de ska komma ikapp innan de kommer till gymnasiet. För de mindre barnen vill vi regelbundet följa upp resultaten av undervisningen, så att åtgärder kan sättas in tidigt för dem som inte hänger med.

2.Kommunikationer och boende
Nordanstig är en befolkningsmässigt liten kommun. För att behålla och om möjligt öka invånarantalet behöver vi satsa på kommunikationerna mellan de olika tätorterna och till de närliggande städerna. Vi vill intensifiera förhandlingarna med landstinget och med Västernorrland kring buss- och tågtrafik men tycker också att vi ska planera för nya flexibla lösningar som t.ex. anropstrafik. Det är också viktigt att utbyggnaden av bredband verkligen blir heltäckande. Med dessa åtgärder blir det lättare för människor att bosätta sig här, samtidigt som det stimulerar och underlättar för gamla och nya företagare i kommunen. Vi vill också satsa på vattennära boende. Ny bebyggelse ska då planeras i anslutning till redan befintlig så att ingreppet i naturen blir så litet som möjligt.

3.Omsorg om äldre och funktionshindrade
Kvaliteten på den omsorg som bedrivs i kommunen är relativt god. Vi har inga långa väntetider till våra äldreboenden, men det som saknas är valfrihet. Vi arbetar därför på att en äldreomsorgspeng ska införas. Man ska själv kunna välja äldreboende och vem som ska utföra hemtjänstverksamhet. Vi vill också stödja alternativa driftsformer inom LSS-verksamheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".