Moderaterna i Sandviken

Skola med kvalitet
Vi vill förbereda unga för ett arbetsliv genom olika behörighetskrav, examen som ger behörighet till högskola eller yrkesexamen som leder till jobb i yrket eller  examen från lärlingsutbildning. Vi vill minska detaljregleringen och ge skolan större frihet och större beslutanderätt. Kunskap i centrum Elevernas kunskap är skolans viktigaste mål. Skolpolitiken måste sätta kunskap i centrum och att eleverna når kunskapsmålen. Ingen ska lämna 3:an utan att kunna läsa.

Lärarens kompetens och auktoritet måste stärkas. Ordning och reda. Regler för vad som skolledning och lärare kan och får göra när elever stör och trakasserar måste formuleras. Kvalitetsarbete att stävja mobbing skall pågå kontinuerligt. Det bör t.ex. vara en självklarhet att skolor ges rätt att flytta eller stänga av elever som mobbar eller begår brott, inte den som mobbas. Brott skall alltid anmälas till polis. Drogtester skall ske vid misstanke.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".